Patrick Hendriks!
home  |  over patrick  |  optreden bijwonen  |  bekijk op youtube  |  contact  Hallo!
Mijn naam is Patrick Hendriks, ik zing, speel gitaar en schrijf liedjes. Deze liedjes breng ik met verschillende producties (ook in het theater) ten gehore. Met een ‘coververleden’ van ruim 15 jaar op diverse podia in binnen -en buitenland beschik ik over de nodige ervaringen.

Singer/songwriter
De laatste jaren heb ik me gemanifesteerd als Singer/Songwriter.
Enkele daaruit voortgekomen producten zijn de ‘singles’ en ‘videoclips’ getiteld ‘Let it flow’ (2004) & ‘Ghostdancing’ (2005). Bovendien heb ik wat theateroptredens gedaan, waaronder in 2005 in openlucht theater ‘De Kersouwe’ te Heeswijk-Dinther en in 2004 in een uitverkochte ‘Speeldoos’ te Vught. Wegens (leuke) privé omstandigheden maak ik tegenwoordig minder producties. Er is ten aanzien van mijn optredens gelukkig genoeg inspiratie en belangstelling.


Patrick Hendriks & Friends
Met een gelouterde begeleidingsband duik ik regelmatig in het covercircuit, bedrijfsfeesten en soms zelfs bruiloften op. Vergezeld van zangeres worden bekende pop –en rocksongs van onder meer U2, Robbie Williams, Coldplay, Anouk, Winehouse en Skunk Anancy onder een strakke sound en vette ‘groovie’ bewerkingen met eigen werk afgewisseld.

Deze formatie bestaat dan uit 5 à 6 professionele muzikanten die zeer zeker aan elkaar gewaagd zijn en voor een goed stuk muziek staan. Genre: Rock/Pop/Disco.


3twogo!
Sinds 2003 speel ik in het akoestische trio ‘3twoGO!’. Live muziek met weinig decibels voor kleinere ‘low profile’ gelegenheden die toch live muziek willen. Absoluut leuk voor de kleinere kroegjes, straatfestivals en zelfs recepties. Het trio bestaat uit 2 zanger/gitaristen en één zanger/percussionist. Als trio zonder drum en bas ben je kwetsbaar. Je moet daarin alles geven om een nummer goed neer te zetten. Het geeft een kick om ‘3-stemmig’ in een creatieve tint een cover met eigen arrangementen te spelen.

'3twoGO!' is een akoestisch trio bestaande uit zanger Frenk Kok, zanger/gitarist Patrick Hendriks en zanger/gitarist Manfred de Jong. De formatie brengt akoestisch gearrangeerde covers uit de POP en ROCK muziek van onder meer Lenny Kravitz, U2, Robby Williams, Live en Kane. Ook Nederlandstalige muziek van o.a. Blöf, De Dijk en Doe Maar ontbreken niet. Kortom, interactie met het publiek is onvermijdelijk!!


Rocksoc
Kijk voor meer informatie over Rocksoc op http://www.rocksoc.nl/

Freelance/Interim Zanger
Waar ruimte over is ben ik beschikbaar als freelance ‘zanger’ en/of ‘gitarist’. Bij bands en projecten als Funhouse, Los Zand, Go 2 the MAx, Night of the Bonds, Wiseguys en ook op verscheidene Jamsessies heb ik mijn interim bijdrage geleverd.

Niks repeteren, maar improviseren!
Invallen is spannend, spontaan en nooit saai....


Solo in de kerk
Ten slotte stel ik me (solo) voor bruidsparen in de kerk beschikbaar. De akoestiek (galm) geeft de performance een bijzonder karakter. Het feit dat het voor deze mensen een hele bijzondere dag is en je samen de nummers uitkiest schept een nauwe band. Het is spannend, mensen mogen tussendoor niet applaudisseren en staan wel op je vingers te kijken. Indien men later de toegevoegde waarde laat blijken, geeft dat me een dankbaar en opgelucht gevoel.